Kytary z krabic od cigaret - speciální kytary

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 12.06.2015

Pokud se domníváte, že dřevěné krabice jsou dobré tak akorát na topení v kamnech – rozhodně nemáte pravdu. To, co je pro někoho jen zbytečnou krabicí od cigaret, pro jiného může být velká inspirace k výrobě vlastní kytary. 

Na počátku této skvělé myšlenky byl malý kluk, který toužil stát se rockovou hvězdou. Byl však z velmi chudobných poměrů a koupě opravdové kytary byla ještě větším snem, než stát na jednoho dne na opravdovém jevišti. A tak byl nápad na světě. Dřevěná krabice od tátových cigaret, kousek dřeva na krk kytary a několik strun. Co na tom, že chybí pražce a kytary mají často jen jednu nebo dvě struny – důležité je přece hrát a jen tak to nevzdávat. 

Nápad se natolik osvědčil, že vznikla i internetová komunita nadšenců, kteří sdílejí na internetu svoje nápady, rady a taky osvědčené tipy, jak takovou kytaru z krabice od doutníků nebo cigaret vyrobit. Při výrobě těchto kytar nejste svázáni žádnými složitými pravidly. Nejsou to housle nebo klavír, kde je zažitých tradic více než dost. Tady vládne především kreativita, vnímavost a intuitivní myšlení dětí, od kterých se dospělí mají stále co učit.

I když se tyto kytary nejspíš nezapíší do dějin rockové hudby, mají nepochybně své kouzlo…

Kytara  z krabice od cigaret

Zdroj: http://cigarboxguitars.com/store/guitars


Zpět na všechny články

Hudba jako zábava, ale i pomocník

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 06.11.2020

Kytarové mobilní aplikace

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 04.07.2020
GeoPas.cz