Nejoblíbenější ladičky na kytaru

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 11.11.2017

Udělali jsme malý průzkum trhu a zaměřili se na nejpoužívanější ladičky na kytaru u nás. Ladiček se vyrábí mnoho typů a také se jich hodně prodá, vybrali jsme od každého typu ladiček jednoho nebo dva reprezentanty a ve zkratce je popsali. Nutno podotknout, že náš výběr se vztahuje k roku 2017.

Ladička Korg GA-40

Korg GA-40 se vyznačuje snadnou ovladatelností a automatickou detekcí ladění. Pokud použijete funkci „Guitar“, nabídne se vám také podpora ladění 7-strunných kytar. V režimu „Bass“ pak můžete ladit i 6-strunnou basu. Ladění je detekováno přesně a rychle. Zcela jistě oceníte zvětšený displej, který spojuje přesnost LCD s vizuální přehledností jehlových ukazatelů.

Ladička Musedo MT40

Tato ladička vás může zaujmout tím, že obsahuje vestavěný metronom s různými nastaveními. Je vhodný pro nástroje jako kytara, basa, housle, ukulele a taktéž je vybavena mikrofonem. Lidé na ní nejvíc oceňují její univerzálnost - jednoduchá a praktická ladička pro všechny případy.

Klipová ladička JOYO JT-01

Jedna z nejmenších klipových ladiček na trhu má otočnou hlavu a je vhodná pro všechny typy kytar a baskytar. Využít ji lze také na housle, ukulele, mandolínu apod. Přesnost je +/- 1 cent, což je v dnešní době standard. Zcela jistě vás potěší rovněž její nízká pořizovací cena.

Klipová ladička T.C. Electronic PolyTune Clip

Tento typ polyfonicky ladičky způsobil malou revoluci v ladění kytar. Samozřejmostí je možnost ladit všechny struny najednou i jednotlivě, a to nově dokonce s neuvěřitelnou přesností až 0,1 centů. Automatické přepínání mezi dvěma hlavními módy zajišťuje inteligentní systém MonoPoly - nemusíte tak nic nastavovat manuálně. Ladička má teké paměť pro ukládání vnitřních nastavení.

Pedálová ladička BOSS TU-3

Jedná se o světově nejlépe prodávanou pedálovou ladičku. Její tělo je bytelné a najdete zde 21 segmentovou LED stupnici, která je viditelná za všech okolností. TU-3 obsahuje praktický indikátor jména noty, který umí zobrazit noty 7-strunné kytary i 6-strunné basy. Přesnost se pohubuje v rozmezí jednoho centu.

Pedálová ladička T.C. Electronic PolyTune

Ladička T.C. Electronic PolyTune je velice zajímavá tím, že umí rozpoznat jas prostředí, dále umí automaticky rozeznat to, zda ladíme pouze jednu strunu po druhé, nebo všechny najednou. Umí velmi rychle rozpoznávat příchozí signál a hrané tóny jsou na ni zobrazeny okamžitě. Veškerá nastavení, která si do PolyTune navolíte, si zapamatuje i v případě, že dojde k odpojení od adaptéru a baterie.


Zpět na všechny články

Hudba jako zábava, ale i pomocník

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 06.11.2020

Kytarové mobilní aplikace

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 04.07.2020