Puška a žralok - Šílené tvary kytar

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 05.05.2019

Nadpis tohoto článku zní možná tak trochu jako název nějaké ruské bajky, není to však tak, jak by se mohlo na první pohled zdát. Často žasnu nad kreacemi a tvary nástrojů, které je možno zakoupit nebo je nějaký kytarový řemeslník umí pro náročného zákazníka vytvořit. Nápadů na zajímavé tvary je nesmírně mnoho a jen stěží lze nějak objektivně posoudit, který tvar je nejšílenější. Každý má míru vkusu někde jinde, navíc některé situace si přímo říkají o použití tématického hudebního nástroje. Tento skromný seriál by měl ukázat na některé konkrétní příklady a třeba i někoho inspirovat.

Puška

Jením z takových příkladů jsou kytary inspirované zbraněmi, konkrétně těmi střelnými. Těžko říct, jestli jejich uplatnění najdou kytaristé vojenských zábavových kapel, militantně-hudební fandové nebo prostě jenom ti, kteří se chtějí malinko odlišovat. Jisté však je, že takových nástrojů je poměrně dost - stačí chvíli hledat a první vlaštovky jsou na světě. Ať už chcete útočnou kytaru, kytaru na zaměření dalekého cíle nebo kytaru s krátkou hlavní, někdo vám ji určitě rád vytvoří. Takže hurá na lov.

Kytara ve tvaru pušky

Zdroj: www.ebay.com

Žralok

Inspirace rybou - to chce jistě velkou dávku odvahy, zejména pokud rybu vnímáte pouze jako něco, co je k jídlu. Některé ryby mohou navozovat i jiné pocity. Například takový žralok si určitě dokáže sjednat respekt a může vás inspirovat k třeba k vynikajícímu sólu. I tady lze jen těžko určit k jakým účelům si někdo kytaru s rybím motivem obstará, ale věřme tomu, že to na pódiu bude skvělá podívaná.

Žraločí kytara 1
Zdroj: www.ebay.com
 
 
Žraločí kytara 2
Zdroj: http://www.edroman.com/guitars/markkendall.htm

Zpět na všechny články

Hudba jako zábava, ale i pomocník

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 06.11.2020

Kytarové mobilní aplikace

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 04.07.2020
GeoPas.cz