Reach out to Asia Fender Stratocaster - Nejdražší kytary světa

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 11.05.2017

Jednou z  nejdražších prodaných či vydražených kytar světa je kytara s autentickými podpisy 19 nejznámějších a nejpopulárnějších kytaristů a hudebníků světa. Nedá se považovat za jakousi super-kytaru neuvěřitelného zvuku či historie, ale pro cenu jejího vydražení, která dělá neuvěřitelných 2,7 miliónů amerických dolarů, se nedá nijak opominout. Tato kytara byla pro charitativní účely prodána hned nadvakrát. Nejdříve ji koupila za zhruba 1 milión dolarů katarská královská rodina, která ji poté zpět věnovala charitě Reach out to the Asia a následně byla vydražena v Kataru za 2,7 miliónů dolarů. Celkově tedy tato kytara vydělala pro charitativní účely 3,7 miliónů dolarů. To je ku příkladu zhruba jako 15 nových Laborghini Huracán.

Charitativní prodej byl organizován zpěvákem a kytaristou Brianem Adamsem. Akce se jmenovala Reach out to Asia a byla pořádána na pomoc obětem zničující vlny Tsunami z roku 2004. Je tudíž lehce sporné který z činitelů se nejvíce podílel na tak astronomické částce, za níž byla kytara vydražena. Zda to byla hodnota všech podpisů na kytaře, či samotná charitativní funkce prodeje. 

Na kytaře jsou podepsány vskutku největší hvězdy světové kytarové scény. Zde je celý seznam podepsaných kytaristů:

Jimmy Page, Eric Clapton, Mick Jagger, Brian May, Liam Gallagher, Jeff Beck, Pete Townshend, Ray Davies, David Gilmour, Bryan Adams, Tony Iommi, Mark Knopfler, Angus Young, Malcolm Young, Keith Richards, Ronnie Wood, Paul McCartney, Sting, Noel Gallagher

Reach out of Asia - Fender Stratocaster

Zdroj: http://savemyboredom.com/top-10-most-expensive-guitars-ever-sold/


Zpět na všechny články

Hudba jako zábava, ale i pomocník

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 06.11.2020

Kytarové mobilní aplikace

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 04.07.2020
GeoPas.cz