The Beatles s albem Abbey Road slaví 50. výročí

Autor: Markéta Hatláková, vytvořeno: 12.08.2019

Hudební album s názvem Abbey Road od The Beatles bude 27. září letošního roku slavit 50. výročí od vydání, proto vyjde v rozšířené reedici. Obalem alba je fotografie kapely přecházející přes přechod pro chodce, která byla vyfocena fotografem Ianem Macmillanem právě 27. září před padesáti lety. Víceformátové nabídky zahrnují nevydané nahrávky, ukázky a další.

Beatles oslaví 50. výročí Abbey Road, jejich finální nahrávky s množstvím nových bonusů v různých formátech. Nové album Abbey Road představí 17 skladeb nově zmixovaných producentem Gilesem Martinem a technikem mixu Samem Okellem ve stereu, high-res stereu, 5.1 surround a Dolby Atmos, doprovázených 23 studiovými nahrávkami a demy, z nichž většina dříve nebyla vydána. Všechny balíčky budou vydány 27. září 2019 prostřednictvím Apple Corps Ltd./Capitol/UMe.

 

zdroj: abbeyroad.thebeatles.com

 

Sada Super Deluxe boxů od Abbey Road představuje 40 skladeb - včetně „The Long One“ Trial Edit & Mix pro epickou směsici Side 2 - na třech CD (stereo) a jednom Blu-ray disku (Dolby Atmos, 96 kHz / 24 bit) stereo s vysokým rozlišením a 96 kHz / 24 bit DTS-HD Master Audio 5.1). Čtyři disky jsou uloženy ve 100 stránkové vázané knize o délce 12 palců na 12 palců s předmluvou a komentáři Paula McCartneyho, úvodem Gilese Martina, kapitoly jsou napsané autorem,  rozhlasovým producentem i historikem Beatles - Kevinem Howlettem, obsahují podrobnosti a poznámky o jednotlivých skladbách, obaly, fotografie a přijetí alba po jeho vydání i esej hudebního publicisty a autora Davida Hepwortha, který se zabýval vlivem alba za posledních 50 let.

Kniha je ilustrována vzácnými a dříve nezveřejněnými fotografiemi - včetně mnoha pořízených Lindou McCartneyovou. Obsahuje obrázky, které nebyly nikdy dříve publikovány, ručně psané texty, náčrty a hodnocení George Martina, korespondenci Beatles, záznamové listy i původní reprodukované tiskové reklamy a mnoho dalšího. Kolekce digitálního zvuku Super Deluxe představuje všech 40 skladeb ke stažení, nákupu a streamování ve standardních a MFiT formátech a také ke stažení ve vysokém rozlišení zvuku (96 kHz / 24 bit). Mezi další formáty patří edice tří-LP nebo dvou-CD Deluxe, jedno výroční CD nebo jedno-LP Anniversary nebo obrazový disk jedno-LP.

 

 

 zdroj: abbeyroad.thebeatles.com

 


Paul McCartney o výročních balíčcích píše: „Cesta nahrávání Beatles prošla mnoha zákruty, zatáčkami a vzrušujícími jízdami. Tady jsme byli - stále přemýšleli o kouzlu toho všeho.“. Chcete-li předobjednat Abbey Road, jděte na oficiální obchod The Beatles: https://abbeyroad.thebeatles.com/abbey-road-anniversary-editions-2-2/.
 

Původní článek naleznete na: zde


Zpět na všechny články

Hudba jako zábava, ale i pomocník

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 06.11.2020

Kytarové mobilní aplikace

Autor: jirka kyncl, vytvořeno: 04.07.2020
GeoPas.cz